Insnurrad i dina lögner

Aldrig har jag varit så tom på ord, men med så mycket att säga.
Konsekvenser

thought to my self what the fuck

Höjer en arm i triumf bredvid min spanska vän. VG i naturkuskap B var mer än vad jag vågat drömma om, så glad i hågan skuttade jag hem för att upptäcka 7 röda rosor utanför dörren, skickade av min fina pojkvän. Nästan så man blir sådär fjantigt tjejig och börjar böla. Nästan.
Snart droppar det in lite folk för middag, bärs och körfältsgrillen. Efter förra året har jag ändå gett upp hoppet om att få sova något så det är väl lika bäst att gå ut och vara en del av oväsendet istället för att irritera sig på det.
kram

NÅGON GÅNG KOMMER ALLA KÄNNA EN JULIA


friday I'm inlove


Dast idag så är det
lördag och inte alls fredag. En kväll då jag kramas med hunden, äter fil med flingor och betraktar spektaklet till melodifestival. Den största skandalen är schlagerfinalen har jag hört, så heja på alla ryska små gummor!

Det börjar pirra i magen efter något sånt där spontant och roligt. Som man bara gör utan att tänka efter. Typ som att åka till Spanien och dricka sangria på balkongen i en vecka. Eller klappa elefanter i Thailand. Näst upp på reslistan står Grekland, tror jag. Eller Frankrike. Eller Italien. Eller................................ Västerås skulle typ duga.


bruna ben och fräknar

Hej världen.  Ensam i köket en fredagkväll sitter jag och gör både historiauppgift och svenskauppgift och idrottsuppgift och någonstans här ligger italieskaböckerna och skräpar inför kursprov medan jag skriver på en måbra-inlämning. Nästan så man mår psykiskt dåligt men skam den som ger sig. Varför klaga när natten är ung och jag har obegränsat med te och jag börjar jobba först klockan 11 imorgon.
Morgondagen blir nog rolig. Erika, 5 år och även känd som yngsta syskonet i Bergvall-skaran kommer in till stora staden för att titta på Amy Diamond. Dessutom ska hon få luncha på Mc.Donalds när hennes coola syrra står i kassan. Nästan så hon kommer dö av hjärtsnörp lilla skruttan, sedan jag började jobba på Mc.Donald's är jag officiellt en idol. Nästan bättre än Amy Diamond.

FÖR DE ÄR JU BARA MÄNNISKOR

Jag har förstått att det är jobbigt att vara lärare. Det känns som att alla lärarkårer överallt väljer att dra en djup offentlig suck nu i samma veva som björkarna slår ut. Om du vill så kan du läsa mer om det här.
Om man ser på saken för vad den är så är lärare de allra viktigaste vi har i hela samhället. Ansvaret att utbilda nästkommande generation borde vara ett ärofyllt arbete, lite av ett privilegium. Att ligga på dödsbädden och tänka på hur många 100-tals personer man har varit med och format och utbildat måste vara en häftig känsla.
Men. Det finns lärare som är ungefär som dinousarier. Forntida urtidsdjur med glasögonen långt ner på näsan som hötter med pekpinne och säger ajabaja. Sådana som dödar kreativitet och lust genom att räkna varenda liten milimeters radavstånd och ropar IG så fort de får chansen så att alla stackars gymnasieelever får magsår och håravfall av blotta tanken.
Ni måste missförstå mig rätt. Jag har sett vad läraryrket kan göra med en människa om ansvaret blir för tungt och någon får dra hela lasset ensam. Under en stor del av min uppväxt så gjorde inte min lilla mamma annat än att gå runt med hunden i skogen efter att hon frontalkrockat med den omtalade Väggen.
I hennes annars pigga brungrå ögon så fanns det en glimt av uppgivenhet som jag alltid kommer komma ihåg.
Den uppgivenheten finns även hos dinousarierna. De vill inte. Inte ens minsta lilla. De går till skolan för att de måste, läser ur samma läroböcker som alltid för att de måste, och om någon ifrågasätter så slänger de ur sig fula ord som kursplaner och betygsunderlag så att eleven ifråga håller käften.
Jag förstår att det är många som hatar Dinousarierna. Som inte kan förstå varför de gör ett dåligt jobb för dåligt betalt och dessutom påverkar kommande generationer negativt.
Men de människorna har aldrig mött uppgivenheten på nära håll.

PS.

Hej cybervärlden. Klockan är 12.30 och min sovmorgon har spenderats med en redig springtur och en tråkig tvättid. Bara några få såna här tråkiga rutin-måndagar nu innan det blir sommarlov (!!!!!!!!!!)
I övrigt så hade jag svårt att sova igår tack vare Stefan Holm. Bevittnade hur han förlorade 250 000 kronor i "Är du smartare än en femteklassare" och med darr på stämman fick tala om för svenska folket att han var faktiskt inte alls smartare än någon femteklassare trots att han är lärare på universitetet och har en miljard medaljer i höjdhopp. Från 250 000 till 20, bara sådär. Det kan ju ge vem som helst sömnsvårigheter.

HEJ

Här blir inga barn gjorda, så att säga. Dödare än i graven och jag lider med er, stackars krakar som orkar klicka er in här. Förresten så läste jag här om dagen en liten notis om en kille som vaknade på sin egen begravning. Fascinerande att den mannen får ungefär tio centimeter i Aftonbladet medan Fredrik stadsminister får löpsedeln för att han fortfarande bär sin ring trots att han och frugan separerat.

Hur som helst. 145 mil med bil, alldes för mycket mat på Max, Burger King och annat flottigt, diverse drycker och bollsparkning i parken har jag hunnit med senaste dagarna i Oslo Town. Skojigheter, klubbar och solsken och sorgsna miner när vi lämnade systeryster och for hem igen.


Min blåa pärla är återställd förresten! Wiho

KONTRASTER

Stureplan och vitt vin och rekor i all era. Men, detta händer endast i Jämtlands län: http://op.se/lanet/ostersund/1.4705995-ensam-6-aring-pa-bjornjakt

IDAG HAR JAG EN DÅLIG DAG SOM ÄR JÄTTEBRA.

Att tänka på sitt eget perspektiv fast från ett annat håll är något jag brukar roa mig med såna här dagar. Dagar när jag gråter till One Tree Hill, blir arg åt att alla svarta tjejer i Top Model drar en snyfthistoria om en trasslig barndom i en förort  (Tyra Banks klappar dom på ryggen och såklart går dom vidare til final) och nickar igenkännande till efterrösten i Grey's Anatomy medan jag äter makaroner med ost direkt ur kastrullen.
Knopprar bort lite nagellack emellanåt och försöker på något vis få ner lite kläder i en väska inför kommande prövningar. Nåväl. Man får vända på steken helt enkelt, i och med nordanvinden som viner utanför så är det lika bra att stanna i ett bekvämt soffläge och äta kolhydrater i kvadrat.

NÅGOT KULARE

Denna morgon är motsatsen till en rolig. Tvättid klockan 07.00 i ett kallare Östersund än jag någonsin varit med om. Nu ska jag snart skutta till skolan och vara på plats till 10.00 istället för 11.20 för att titta på en teater som heter "Stalins smutsiga näsduk". Roligt ska det bli. Kultiverande. (..........)

Längtar till något roligare. Typ min 17års-dag då jag och brudarna gjorde staden osäker och snodde fyra bananer på en förfest och skrev våra nummer på den femte.

TJEJMILEN

'

PSST


48 timmar

Tills jag i sällskap med tre stycken killar sitter i en svettis bil påväg till granlandet för att återförenas med halva syskonskaran. En av dem är min pojkvän, den andra min gamla rödhåriga inneboende och den tredje odefinerad.
Men. 17 maj står på schemat, spana in brors nya lägenhet och såklart massor av annat i huvfudstaden Oslo. Hoppas att vädergudarna är med oss och att 17 maj är lika party som förväntat.
Nu, lindra söndagsångesten med en stor daimstrut som skall ätas med andakt efter ett redigt städpass. Försöka lugna nerverna som fortfarande darrar sedan utfrågningen på Friskis och Svettis. Woah

Godnatt

DRÖMMAR ÄR TILL FÖR ATT FÖRVERKLIGAS.

Imorgon friends är det dags för början av ett nytt kapitel i fröken Bergvalls alldeles egna kaotiska vardag. För ni minns väl, en önskan som blev utskriven här för en stund sedan? Att bli instruktör på Friskis och Svettis för att jag tycker att det är så himla roligt?
Imorgon alltså. Mail har skickats hit och dit och pinsama samtal blivit gjorda, nu är det dags för The Grande Finale. Förbreder mig mentalt på att fisa, snora, säga fel, resonera galet, vara torr i munnen och få tunghäfta - förbredd på det värsta så kan bara positiva ting överraska. Tänk va, att om saker och ting inte går vägen nu så har jag åtminstone försökt.
Denna bild symboliserar rädslan inför morgondagen. Ungefär som att kastas ner från ett berg, in i en situation där jag inte har en aning om hur landningen ser ut. Kan. Inte. Sova. Pirrar. I. Magen. 01.39.
kram

BARA BARA JAG.

Torsdagar är nästan alltid lika med döden. En alldeles för lång skoldag med alldeles för många tråkiga lektioner. Alltid blandas de allra äckligaste resterna sedan 2002 ihop i skolköket och spektaklet börjar alltid med fisk men i en förfinad version. "Thailändsk fisksoppa" "Krämig laxfrestelse" och andra sådana påhitt som får smaklökarna att darra av rädsla och gör att skolans fik går runt i en ytters hemlig maskopi.
Men kära vänner, peppar peppar saker kan ändras. I sann Blondinbella-anda så boostade jag mig själv till en rolig dag. Solade näsan på balkongen, tittade på mitt favoritprogram, åt kaviarmackor till mellis och avslutade det hela med middag från Mc.Donalds i solskenet tillsammans med min alldeles egen Olivia för att sedan dricka på tok för dyrt kaffe på Pause i vanlig ordning.

UR MINA FJORTOINÅRIGA ÖGON; ARKIVET

Det var sommarlov och jag smakade jordgubbar med mjölk. Du hade fräknar på näsan och smakade starkt av tugummi. Jag log åt tanken att du tuggat dem för min skull. Fjärilarna jag svalt gjorde sig påminda medan du höll om min midja alldeles lagom hårt.
Jag tittade ut över sjön där den rosa kvällshimlen reflekterades och ville tala om för dig. Jag viskade orden snabbt mot din sommarbruna nacke, precis där den vita T-shirten tog början, så tyst att det var en omöjlighet att du kunde höra.
Dagen därpå tittade du inte åt mitt håll. Det hade aldrig funnits något oss och dina smilgropar blev någon annans.
Naivt att tro så blindt på kärlek. Kanske. Men vad ska man annars tro på?

KÄRA 17-ÅRIGA JAG.

Detta är en liten minneslista för mitt 42åriga jag.

Kära gamla Jenny. Du kommer nog med lite tur och lite skicklighet utvecklas till en fin person. Men. Kom ihåg hur världen såg ut genom dina 17åriga ögon och kom förevigt ihåg detta:
  • Säg hej till människor du möter, även om de är tonåringar med trasig byxor. Världen blir ju lite trevligare då.
  • PLOCKA FÖR GUDS SKULL upp en stackare som går med leggins i -30 eller i regnet hem från friskis. Hur jobbigt kan det vara att trycka ner koppling samt broms och fråga; hej, vill du åka med, jag ska ändå åt det här hållet?
  • Kasta aldrig fimpar eller snus omkring dig om du någonsin fastnar i nikotin-fällan. Måsar och barn kan ju faktiskt äta upp sånt och det vore inte bra alls.
  • Låna aldrig pengar för då kommer du troligen åka till typ Barcelona och festa upp alltihop och sedan kommer skattegubben och tar ditt hus och din gamla mamma som bor på vinden.
  • Säg aldrig "det var bättre förr".  Troligen stämmer det inte för femtio öre (och var aldrig nostalgisk över att 50öringar inte finns längre)
Viktigt att komma ihåg kan jag tycka.KEEP ON WAITING, WAITING, WAITING FOR THE WORLD TO CHANGE

Friends. Nu befinner vi oss i slutspurten. En sista ansträngning så är vi vid mållinjen. 89:e minuten av en fotbollsmatch. Nog med sportiga liknelser - visst förstår ni min poäng?
När jag spelar fotboll och jag vet att domaren snart ska blåsa så förändras jag till en Superman med stort S. Inga löpningar är för långa eller jobbiga, jag backar inte för en närkamp och när kräkset börjar bli en påtaglig smak i munnen och domaren tar upp sin pipa, så vet jag att jag gjort allt jag kunnat.
MEN. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför effekten blir den motvända när skolan snart ska till och sluta. "Jag missar inte så mycket" "jag behöver inte gå på den lektionen" "vi gör ändå inget viktigt idag" är några av mina vanligaste ursäkter för att ligga kvar i sängen och titta på Sjunde Himlen eller vara ute i vårsolen istället.
Dumt, väldigt dumt.

FRIHET


2009 2010 2011 2012


När jag pratade gamla minnen med brudarna så var saker och ting svåra att placera. Årtal flöt ihop och minnesbilderna skiljde sig från varandras. Vilken dag och vilken högtid som vi gjort vad och när var det vi .....
Ångest. Börjar. Bli. Gammal.

NÄR ORDET KÄRLEK FÅR EN INNEBÖRD


Här är ett fint ihopplock av hur denna lilla mysiga ledighet sett ut. Tidiga morgonar med lillasyster, mysiga middagar med la famillia, skratt och sällskapsspel och idag även lite bergsklättring. Lillasyster har dessutom tagit av stödhjulen på cykeln för nu är hon 5 år. Och kanske att kärleken är lite som att cykla utan stödhjul.

En balansgång som kräver 100% fokus och ibland så får man skrubbsår på knäna.
Men när det kittlar i magen när man trampar så fort att håret blåser i vinden, så är det fint.

I AKUT BEHOV AV
Mormor och morfars tjat och gnat som mest är gulligt, jordgubbar att stoppa i munnen och filen till frukost, en egen strand där man kan ligga och filosofera hela dagarna. Långa springturer och cykelutflykter. Kanske att jag inte ens tar mig iväg till mitt smultronställe under sommarmånaderna detta år eftersom prioritering nummer 1 heter jobb, prioritering 2 jobb. Men man får längta.


RSS 2.0