INSIKT

Börjar inse att skolan ger en höstlov endast för att bevisa att man inte är någonting utan ordentlig skolgång.
Den första lovdagen och tristessen tar över mig inifrån och förutom att jag har gungat ikapp med lillasyster och druckit varm choklad på lekparken i kylan verkar det som en omöjlighet att göra något vettigt förutom att öppna och stänga kylskåpet. Skojigt.

PAPPA ÄLSKAR DIG OCH JENNY ÄLSKAR PAPPA OCH PAPPA ÄLSKAR DIG.

Låten i filmen handlar om en kille som super bort både det ena och andra och när jag hörde den tänkte jag genast på dig.
Skämt åsido så är väl budskapet om att vi ska göra den här dagen lite bättre än den innan som fick mina tankar att vandra till dig.
Den grundinställningen har jag någonstans långt bak i ryggmärgen och jag vet att den kommer från dig, och den är jag väldigt tacksam över.
Tråkigt att alla syskon Bergvall befinner sig på olika håll i världen och jag var den enda närvarande, men vi ses väl på begravningen om ungefär 50 år till va Sanna? (Förövrigt är jag lovad 5% mer i testamentet)
Love you papa

IF ALL YOUR LOVE IS WASTED


ATT FÅ DET MAN FÖRTJÄNAR

Ett skutt i rätt riktning, idag fick jag för första gången under hela min gymnasietid ett betyg jag är nöjd med. Det har jag firat med en liter tranbärsjuice och några karameller och ett långt varmt bad ihopp om att koka sönder några bacillurer.
Imorgon eftermiddag ska jag stå inför en hel klass och lära ut någonting. Proceduren ska ta fem minuter.
Saker jag kan:
[x] äta åtta chokladbollar i vanlig storlek på en minut.
[x] äta åtta chokladbollar i vanlig storlek på en minut.
[x] äta åtta chokladbollar i vanlig storlek på en minut.
Ibland tycker jag att pedagogiskt ledarskap är jätteopedagogiskt med tanke på att jag får sitta här och känna att jag inte duger till något utom att äta karameller. Och chokladbollar. I vanlig storlek. Åtta stycken. På en minut.

SLÅ DIG NER OCH KÄNN DIG NERSLAGEN

Hej kära urinvägsinfektion och välkommen in i min kropp. Hoppas att du trivs i värmen och att du stannar länge, för det är så skojigt att ta med dig överallt. Speciellt roligt är det att ligga och vara vaken istället för att sova för att du luras med min kissblåsa hela tiden. Men roligast av allt måste ju ändå vara att gå på extramatte för att lära sig matte B på onsdagsmorgonen när övriga klasskamrater har sovmorgon.

GAMMAL VÄNSKAP ROSTAR ALDRIG

Om det fanns en pausknapp skulle jag trycka på den och vara här i all evighet. Ett slags tillstånd precis mellan barn och vuxenlivet som gör att man är tillräckligt vuxen för att fatta egna beslut och göra som man vill, men fortarande så liten att man kan gråta hos mamma om det blir fel och tokigt.
17 år.

REMINDER

Kom ihåg att det alltid finns en skillnad mellan illusion och verklighet.
Tillexempel kan det kännas som en bra idé att lägga sig badet för att slappna av samtidigt som man lär sig italienskaglosor inför morgondagens prövningar.
För visste känns det väl mysigt att lägga sig i ett mörkt rum med tända ljus, badsalt och hårinpackning samtidigt som man lär sig nåt man redan borde kunna?
När man tappar italienskaboken i badkaret det första man gör, bränner av fem centimeter av håret och har badsalt mellan skinkorna så hatar jag.

MOT BÄTTRE VETANDE

knatar jag de knappa metrarna till fröken Nilsson för lite efterlängtat gos och mys och struntar i italienskaböckerna. Prioritera kallas det visst.

IF YOU DON'T TRY YOU WILL NEVER SUCEED

Snorar och slemmar för den tjugosjunde gången den här hösten och inväntar en dunderförkyldning. Så roligt för dig tänker ni nu och jag är bredd att instämma.
Denna veckan har jag inlämningar och prov varenda dag och det känns ännu roligare, men nu ligger åtminstone lovet inom räckhåll.
yEs

17 ÅR MÄRKER NI HUR FORT DET GÅR

Mitt sjuttonde år i livet spenderades med goa tjejer, god mat och trevligheter. Kusiner, diverse andra släktingar, vänner och pojkvän har avlöst varandra. Fikat har varit i världsklass och likaså presenterna. Gosiga tröjor och tekoppar är en perfekt kombination just i detta nu och självklart sitter slantarna som gjutet i plånkan.
Tack för en fantastisk födelsedag, kram och puss.

FRIDAY I'M IN LOVE


OHANA BETYDER FAMILJ

Ohana means family, family means no-one gets left behind or forgotten
Ohana betyder familj, familj betyder att ingen lämnas utanför eller bortglömd


Dumma syskon som ska spridas som som aska i vinden och finnas lite överallt i hela världen. Miss you mucho.

Oktober

Oktober är som oktober alltid har varit. De bleka spöket med ringar under ögonen som sträcker sig ner till hälarna stirrar alltid tillbaka på mig i spegeln och jag måste ta ett djupt andetag för att inse att det faktiskt är jag.
Förändring är ett ord som låter bra i mina öron och precis som alltid i oktober kommer det sluta med att jag ger mig på något alldeles för avancerat projekt med mitt hår som i sin tur leder i ångestfyllda skrik och krokodiltårar.
Jag gömmer alla kökssaxar och eftersom jag är så virrig glömmer jag i samma sekund var de tagit vägen.
Kalendern är full med små slarvigt nedskrivna nyckelord "inlämning" "prov" "test" och tillsammans bildar de en djungel av utmaningar för någon som inte är så duktig på att planera och schemalägga varenda sekund av sitt liv samtidigt som koffeinberoendet är på en helt ny nivå tack vare sena kvällar och tidiga morgonar.


KÄRA DU.

Jag var nio år och när du såg mig
så skenade jag alltid iväg.
Jag gjorde fem mål berättade jag ivrigt, ovan att du frågade
och överlycklig för att du ville veta.
Ett med en nick, rakt i krysset
Och dina ögon lyste lite blåare än innan och
rynkorna kring munnen slätade ut sig
tack vare min insats som jag aldrig gjort
När du och Hon kolliderade
Egentligen så var ni bara För Hållandet, ni Höll För Oss
i ett kaos som bara fanns hemma hos mig och var tvungna
att prata om vardagliga ting som
Jennys fotbollsmatch här om dagen så
kom sanningen alltid fram, svart och odräglig
och mitt ansikte blev rött och du sa
oförstående att
tre mål var jättebra
Fast det inte fanns någon nick. Då nickade jag. Och du nickade.
Och jag förstod att du aldrig skulle förstå.

PS. DETTA ÄR EN PÅMINNELSE


För min nästintill skruttiga halvblinda gamla moder som sitter och blänger på datorskärmen ihopp om att ha en susning om vad jag egentligen sysslar med; "riktiga killar bryr sig inte om man har stora eller små bröst dom bryr sig om hur man är som person! Kopiera om ni håller med!" står det.
Och visst är det väl härligt att vara 12 år och tro att man kan göra all skillnad i hela världen genom att skicka runt ett kedjebrev. Ungefär lika härligt som det är att sitta med några av sina bästa vänner och titta på människor som hoppar runt på en scen bara för att de tycker att det är roligt.

just nu

Idag var en sån dag när jag snoozade alldeles för länge och egentligen tänkte ligga kvar i sängen.
Men efter ett par inre samtal med mig själv så klädde jag på mig i 120 kilometer per sekund. Efter en rask, blåsig och iskall promenad befann jag mig plötsligt innanför skolans väggar och dunkade huvudet i dom eftersom jag inte hade lektion förän klockan 2. Så underbart när det händer och klockan är kvart över 8.
Hur som helst så har jag varit på dåligt humör hela dagen, men nu håller jag på att rycka upp mig med rabarberkräm till middag, kex med ost, te och såklart clementiner.

Nutid


en stor kram


Lite värme på det här va? 6 grader står min termometer på. Uäk.


Godkväll mina kära. Idag är det fredag och jag befinner mig i ett grått och dystert Hammarstrand. Ganska mysigt om jag får säga det själv.
Ikväll har jag varit på teaterpremiär, (kalla mig Kissie eller Dessie eller för all del Jessie) ätit gomiddag från pizzerian samt tagit en ganska ordentlig springtur med vovven eftersom alla mina snorbaciller äntligen verkar ha flyttat ut. Befrielse om något.

Nu väntar sängen och imorgon massor av bus med världens bästa lillasyster som jag inte träffat på alldeles för länge. Jag var uppe och pussade och snusade på henne för ett par timmar sedan och jag längtar nästan tills hon kommer och kryper upp i min säng imorgonbitti klockan halvåtta. Nästan.

PS. KOM IHÅG att alla ser bättre ut på fyllan. Med vänliga hälsningar, coachen

VILKEN ÄR MADDE?

Min lilla lemur. Ta och krya på dig fort, för jag har så tråkigt utan dig.

Klockan 8.20. Skolfotografering. En ångestkänsla som inte går att mäta med något annat. En dag på året ska man försöka vara snygg, men jag lovar er att jag lyckas aldrig.
Efter en snabb blick på schemat upptäckte jag en oplanerad sovmorgon fram till 11.35. Alltså får skolfotografen klara sig utan mig i år (också), vi har ändå en tendens att inte komma överrens.
Alltså ett par timmars skönhetssömn som väntar på mig, nu när mitt gosiga skedsällskap knatat iväg till skolan.
kram

Vi lever alla med känslan att falla


Vill du garva var god titta

En torsdagkväll i Hammarstrand. Det är ungefär så roligt som det låter.  När Time stängt klockan 22.00 finns det inte ett liv någonstans. Vareviga volvoraggare åker hem till sin timmerstuga när man inte kan köpa red bull eller en raggarballe med svängdörr och en jävla massa blod.
Det är då vi gör sånt här.
Sen, när vi har ännu tråkigare - då gör vi sånt här. Enjoy.
Nu kommer snart mitt bullbesök hit. När det är kanelbullensdag måste man äta kanelbullar. Desperata hemmafruarna drar igång också, det blir fint det.

Du

Du är sammansatt som en bil. Det ena hjulparet drar åt ett håll och de andra åt ett annat. Det ena heter kontroll. Det andra heter kaos. Ur det kaotiska växer den fria associationen, flödet av drömmar, tankar, idéer, föreställningar, missuppfattningar och vanföreställningar. Ur detta ohämmade flöde ska ett och annat sorteras ut, ges form och tvingas till slavarbete under den tyrann som heter Helheten.
Du skapar helhet av kaos genom att utöva Kontroll.

Lite sånt där gosigt


ps. var tog brännan vägen? tacksam för svar

Åh hej och hå vad jag gillar att åka runt. I helgen var destinationen Hudiksvall, och jag börjar inse att jag är menad för att leva på resande fot och ha alla mina pinaler i en resväska.
Som jag njutit av att dricka bistrokaffe (GRATIS TACK SÖTA KILLEN I KASSAN) och av att läsa min favoritbok först framlänges och sedan baklänges.
Annars har jag njutit ganska mycket av att pussa på Kalle, plankstek, hans mammas kaffemaskin och allmänt surr och godis-tv-mys.
Nu är helgen över och hemma väntade förutom min andra halva Malin en fet psykologiuppgift. Känns ungefär lika roligt som en spark i skrevet, ett stolpskott i en viktig fotbollsmatch, glas i foten - ja ni förstår mig nog.
En sida har jag kvar, men något säger mig att mitt osammanhängande babbel med fina ord (klassiker när man gör sånt man inte kan) inte kommer ge mig något toppbetyg. Men kanske att det är bättre än att inte lämna in något alls.
Söndags-panik-plugg med en burk pepperoni och lugna spotifylistan.
Ränderna går aldrig ur en zebra, kom ihåg det.

RSS 2.0