Norge

Lite såhär kan det se ut någon annanstans i världen. Bilderna har jag tagit av mina fina klasskompisar, och om ni precis som jag sitter med en tråkig psykologiuppgift eller diverse annat påhitt och behöver en paus så kika här.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2025276478381.2099913.1438091682&type=1
Förövrigt så ska jag gifta mig i den där kyrkan. 9000 norska kronor kostar det. Pappa, det fixar du va?


tonight

Kära medmänniskor. Besöket i vårat grannland Norge kan beskrivas som kort och intensivt. Trött i skallen och full med chips och karameller är jag, men man har väl varit på semester.
Nu väntar fotbollsmatch i ÖP-hallen i vanlig torsdagsordning, men idag spelar jag inte utan sitter vid sidlinjen och dricker oboy. Dumma hals.
Efter det en höstig prommis och scones till kvällsfika.
Livskvalité.
KRAM

JAG LOVAR ATT JAG LJUGER SÅ MÅNGA GÅNGER SOM DET KRÄVS

Skratta och var glad, det förvirrar alltid någon.


för vem har du blivit

Om det är något som ger mig utslag så är det människor
som hela tiden säger nej istället för ja
och som tycker att sömn är viktigare än skratt
som äter godis bara på lördagar för att det
helt plötsligt blivit en principsak och
som skaffar sig så många regler och begränsningar
att det bara finns några ynka centimeter kvar att andas på
av det där som vi andra brukar kalla för
livet
och som inte förstår att
det inte ges några returer eller andra chanser
för nu är det nu

Till norge fram och tillbaka

Imorgonbitti åker jag till ett annat land. Kanske att det är dags att börja packa, det står trots allt i min kalender.
På fredag är jag hemma igen, ta hand om er tills dess.
kram

ordning och reda löning på fredag

Två halvrisiga bilder sedan i helgen då vi trodde att vi skulle ut på festligheter men istället åt godis från dollarstore.

Jag har kämpat emot länge, åtminstone sedan jag började gymnasiet. Visst hade jag sett några stycken innan men inte alls i samma utsträckning. Kalender. Idag har jag blivit med kalender.
Nu när skolan drar igång ordentligt och inlämningsuppgifter och redovisningar står som spön i backen så är det faktiskt ett måste.
I den sitter jag alltså och skriver viktiga grejer i just i detta nu, som tillexempel min födelsedag. Det vore ju förargligt om jag glömde bort den.
Om en vecka kommer denna mönstrade skapelse för 50 kronor från Dollarstore vara borttappad, det kan jag nästan garantera.

SÅNT SOM NI INTE HAR SETT

Tre bilder från Spanien, Mallorca.

NÄR MAN VANT SIG VID ATT VARA TVÅ

blir man så påtagligt ensam när man blir ensam.

LYCKA ÄR

att koka perfekt kaffe utan mått. Brygga kaffe förresten. Har du en kaffebryggare, undrar ni då. Japp det har jag. Den hamnade här en gång och har liksom inte hittat hem till sin rätta ägare. Med lite tur så har han glömt av det hela och den får bo här förevigt, min trogna tjänare.

En liten Anna blir en lite större Anna


För tre år sedan föddes du, exakt den här dagen. Jag gick i sjunde klass och ingenting gjorde mig så stolt som att kunna titulera mig själv som faster.
Den mesta tiden låg du alldeles stilla i mitt knä medan jag var livrädd att du skulle gå sönder, och jag snusade på dig för att du luktade så gott.
Nu skulle jag kunna betala alla pengar i hela världen för att du skulle vilja sitta stilla i mitt knä fem sekunder, bustroll.

Jag vet inte vad du kommer bli för människa när du blir stor, men jag vet att du har en fin familj som sträcker sig åt alla håll som kommer att finnas för dig. Speciellt faster.
Grattis på treårs-dagen.

1 2 3 4 5


Gomiddag


En helg full av förväntningar med tanke på att det är Malins födelsedag och diverse annat kul har slutat med två kvällar i soffan med popcorn och karameller istället. Kanske att det var det jag behövde för att orka stå på benen i veckan med tanke på hur sjuk jag egentligen är.
D
umma höst som tar med sig alla snorbaciller.

Nu väntar söndagmiddag i form av älgstek och svampsås och diverse sånt där fint som hösten också kan stå till tjänst med, men jag skulle hellre åka till Spanien och äta söndagmiddag där. Hur den såg ut det ser ni ovanför.

FEM SAKER NI INTE HADE EN ANING OM.

Kul va? Jag skyller på min tristess och att min spotify har lagt av eftersom jag lyssnat slut på mina timmar. Jävla.
Okej, håll i er.
1. En gång i livet låg jag på sjukhus i ungefär ett år eftersom jag "hade problem med maten". Det brukar heta så när folk pratar om det. Egentligen så var jag tio bast och livrädd för att bli tjock, vilket resulterade i att jag inte stoppade någonting överhuvudtaget i min mun på ett år och tvångsmatades genom näsan istället.

2. Min mamma har vunnit "Vem vet mest" , ni vet det där frågeprogrammet på TV? Med han söta Richard som man alltid ler lite extra åt? Då vann hon 10.000 kronor och det var duktigt gjort tycker jag. Så om du någonsin sitter och funderar "hmm vem kan veta det här" ring min mamma, för hon vet mest.

3. Åh visst har jag varit en liten förbubertal snorunge. En mycket förvirrad sådan en stund när mina föräldrar skillde sig som ägnade sig åt att kasta sig i älven nattetid och dricka diverse och allt möjligt helst hela tiden. Drog djupa halsbloss trots att jag inte kunde och åt kattmat på en fest för jag inte hade en aning om vad det var.

4. Människor jag sagt "jag älskar dig" till i denhär åldern kan jag räkna på fem fingrar trots att jag har åtminstone fem familjemedlemmar.

5. Någon gång i livet ska jag tatuera in "La Liga" någonstans på min kropp, det symboliserar mig och mina storasyskon. Micke Sanna Jenny.

Nu - GODIS PÅ COOP. Trevlig helg.



fredag hela veckan

Medan snoret rinner åt alla håll och kanter och jag springer fram och tillbaka till tvättstugan försöker jag dämpa mitt godissug genom att titta på dessa smickrande bilder när jag äter chokladbollar.
Funkar ganska bra va?

Du

Käraste Ida. Inte för att vara den som är den men prostetuering är hur lagligt som helst.
Dessvärre får man inte köpa sådana tjänster, det är väl det som sätter ekrar i hjulen.

om att vara påväg någonstans


Åh jag har ju glömt bort att berätta för er. Tillsammans med min gode vän Malin håller jag på att dra igång ett projekt. Det känns pirrigt och roligt och tids nog så kommer ni bli ytterst underättade om vad det är för något. Syftet är iallafall att vi ska tjäna några kosingar och förhoppningsvis ta oss till Thailand tre veckor över jul.
Vintern är fin i lagom mängd kan jag tycka.

Och snart är vi där


med snor som rinner åt alla håll och kanter medan vi försöker överleva. Men när jag ser den här bilden kan jag inte låta bli att längta lite efter snögubbar och varm choklad.

om att vila upp sig

Idag hyller jag snor. Åh vilket fantastiskt tillstånd jag befinner mig i just nu. Sista sjukdagen innan jag ska börja med allt som man måste igen. Jag har sovit mer än 15 timmar inatt, har på mig världens skönaste mjukisar och tittar på regnet som öser ner över ett grått och sömnigt Hammarstrand medan jag dricker nyponsoppa, lyssnar på min lugna lista på Spotify och gör skoljobb.
Ja, skoljobb gör jag trots att det är Cougar Town på TV. Man kan inte få allt, kom ihåg det.


så liten men så stor


Hon ställer så många frågor vareviga dag att vem som helst får skavsår i öronen, min lilla lillasyster med klarblå ögon och vita små pärltänder.
Varför och hur och när och vad brukar alla hennes meningar vanligtvis börja med. Varför får hon inte äta glass före maten och varför får man bara äta godis på lördagar, vem har bestämt det? Varför bor storasyster i Norge och vad gör hon egentligen där och varför säger fröken på dagis si och så?
Hon undrar vad som händer när man dör, kommer man till himlen, finns gud, väntar pappas farmor där uppe?

Igår vid middagsbordet när vi grisar skulle förtära ytterligare en gris så dök frågan upp, helt spontant.
- Hur slaktar man grisar? Gör det ont? Och vem är det förresten som gör det?
Hon möts av en tystnad men lägger huvudet på sned och förväntar sig ett svar.

Det är lika jobbigt varje gång fyraåringen i huset ser igenom vuxenvärlden och väljer att prata om sånt som man egentligen inte ska.


Det finns rosor i snön


Första gången jag såg dig, jag satt i klassrummet och hade handsvett allra första dagen på gymnasiet, så blev jag chockad över att du var så fruktansvärt vacker.
Utan att vara det minsta lesbisk kan jag utan tvekan säga att du är den absolut finaste tjejen jag någonsin sett.

Du såg så fruktansvärt världsvan ut och till en början kände jag mig bara obekväm. Du var redan tjenis med en hel hög och jag var utelämnad som en liten grå mus och kände knappt någon.

När vi till sist av diverse slumpartade händelser började prata med varandra så insåg jag att du var jag fast i en annan form. Fast du har bruna ögon och jag gröna, du har raka och vita tänder och jag har motsatsen - så är vi näst intill samma människa innuti.
love

DU ÄR SÅ JÄVLA FEG, DU VÅGAR INTE ENS VARA KÄR I NÅGON.

så säger dom på Tsatsiki, som förövrigt är en av mina absoluta favoritfilmer, speciellt när man ligger hemma och är snorig. Du är så jävla feg, du vågar inte ens vara kär i någon, säger de med eftertryck och stor betoning på jävla och kär. Som att det vore en självklarhet att det är något man borde våga.

Jag har aldrig någonsin vågat. Förän nu. Det måste ju vara betydligt värre att ha ett totalt oberört hjärta än att riskera att det går sönder, eller hur?

Ingen kommer ihåg en fegis.
Ps. Att sova i soffan med någon man tycker om är det finaste som finns.

Och gud bor i en tvåa i borlänge


Äter piggelin i massor medan febern sakta men säkert avtar. Minns fina sommardagar och varma sommarnätter, något förskönade men så blir det alltid när man tänker tillbaka.

satan i gatan

Precis som vanligt den här årstiden när det är grått och ruskigt går jag runt och smygönskar mig lite feber.
Bara en och en halv grad ungefär, sån där mysig feber som gör att man måste sova länge, ligga under ett täcke och kura och äta glass till både frukost lunch och middag.
Sen pang så slår den till. Gud förbannar mig och helt plötsligt ligger jag däckad i soffan med alldeles för mycket feber för att vilja äta någon glass alls. Det gör ont precis överallt i hela kroppen och på köpet får man en skallebank som heter duga och diverse lungsjukdommar som gör att man hostar precis som mormor gjorde innan hon slutade röka.
Ja mina vänner. Nästa gång jag önskar mig nåt svär jag på att det ska vara ett slott, en miljon eller fred på jorden.

cry me a river

Om ni sitter hemma med en liter glass, en chipspåse eller vad som helst och stirrar på datorskärmen och letar efter Ingenting förutom roliga statusuppdateringar på facebook, läs och jag garanterar en gratis rensning av tårkanalerna. http://paheligmark.wordpress.com/

inatt inatt kom och ge kom och ta

Idag så är det fredag och hela staden kokar av både lycka och hormoner. Nya färska ettor ska bevisa sin existens genom att dricka så mycket sprit de bara kan utan att behöva magpumpas, och de andra ska skratta.
En skolvecka som har rusat förbi ska avslutas med en riktigt rolig kväll tillsammans med andra sidan av min bästisring, min fina och alldeles egna Madeleine.

save tonight

Mina systrar och allra vackraste bröder.
Det där som bränner i kroppen som kokande lava i en brinnande vulkan
och som får en att stämma in i fågelsången
Det som får en att skratta mitt i sorgen och viska "jag älskar dig" trots att ingen hör på?
Sådan är kärleken. Det vill jag åtminstone hemskt gärna tro.
Och jag röker helst röda Malbro
för de smakar som du gjorde

Om Du Hela Tiden Går I Någon Annans Fotspår Kommer Du Aldrig Först


Imorgon

skulle jag helst av allt vilja ligga och sova i min kundvagn iförd min rosa onepiece
Så är det tisdag vilket innebär att jag ska bada med klassen, vilken i sin tur innebär att jag står framför spegeln och nyper och klämmer och känner på allt och har ångest över saker och ting som ingen annan någonsin skulle lägga märke till. Töntigt, jag vet, men jag är inte bättre än så.
Lösviktsgodiset från Ica Maxi känns inte heller som någon behövlig investering just i nuläget, men nåväl.
Jag vet ju faktiskt innerst inne att åtminstone halva klassen står framför spegeln precis som jag i detta nu, och att många kommer vara "sjuka" imorgon. Men inte jag. Inte den här gången åtminstone.
Brösten kommer alltid antingen vara för stora eller små, rumpan för bred eller smal, höfterna för utstickande eller instickande - vad ska man säga? Sånt är livet.
Nu efter en långprommenad (slackers, japp) på nästan 2 mil är det dags för fröken Bergvall och Arvidsson att tryggt somna i en sked återigen. Inatt är det min tur att vara innerst. Wiho
Godnatt

MÅNDAG

och som vanligt innebär det en skoldag mellan 10 och 16.30. Förövrigt har det varit en ganska mysig dag, dessutom så är det extrapris på lösviktsgodis på Ica Maxi (!!!!!!!!!!). För 18 kronor fick jag med mig ett helt kilo karameller och nu ligger jag här och har ont i magen och känner att jag borde städa bort punglukten ur min lägenhet innan jag och Malin ska ut på ett riktigt svettigt springpass.
Eller så ligger jag helt enkelt bara här i en boll och tycker synd om mig själv i en mysig tröja.
Jag menar pung borde ju vara en naturlig arom vilket innebär att lukten är okej.
Eller?

polare i poolen kompisar i solen

Efter en sån där halvseg bussresa med 20.10-bussen som börjar bli lite av en söndagstradition landade jag i famnen på världens bästa vän i ett vardagsrum med gofika och tända ljus. Hon är ju som lite småmysig den där Malin när andan faller på. Malin är alltså tjejen på bilden som inte är jag, om ni undrade alltså.
Nu ska vi mystitta färdigt på Dexter innan vi somnar i en mysig söndagssked (bra ord på hänga gubbe) och sover enda till nio imorgon eftersom vi har sovmorgon.
Godnatt och massa kram

kaffe och bulle

Flitighetens lampa lyser över mig när jag intar Hammarstrand. Eller egentligen så är det precis tvärtom.
Helst av allt vill jag bara sitta ner, äta, sova och gå runt och se sunkig ut. Sånt där som man i princip inte hinner med på veckodagarna hehe.

Nu sitter jag iallafall och pluggar. Min moder hade den goda idén att baka bullar idag när vädret gör vem som helst självmordsbenäget vilket passar utmärkt.
En bulle för varje uppgift, jag har 29 uppgifter. Det som är ännu bättre är att hon inte är hemma och kan säga "nu räcker det väl Jenny" "ta och lugna dig Jenny" "vi ska snart äta Jenny" utan jag äter precis hur många motivations-bullar jag har lust med.
Jag har faktiskt bara ätit fyra och är redan klar med allt som skulle göras. Duktiga jag.




Evil's in my pocket and your will is in my hand



http://www.youtube.com/watch?v=_BsZt_3MifU

För jag vet allt om dig. Visste. Har vetat


Du kommer vakna upp en dag i ditt rum och inse att du inte bor där.
Du kommer sträcka på dig och inse att nattlinnet sedan fjärde klass är alldeles för kort i ärmarna samtidigt som du äter frukost och sänder en tanke till en gammal vän.
Vid närmare eftertanke så vet du att du och dina vänner inte har samma kontakt längre, och när du tänker ett steg längre så vet du knappt vilka som hör till vänskapsgruppen och vilka som står och trampar på hallmattan i yttersta bekantskapskretsen och som man bara hejar på för sakens skull.

När du går förbi din gamla skola kommer du till insikt om att du inte har en aning om vilka som går där inne, vem som sitter i samma fönster som du suttit i miljontals gånger och vem som går i dina korridorer. Dina gamla korridorer.
När du funderar på den stora frågan "exakt när förändrades det" inser du med avsmak för dig själv att du varit så upptagen att du inte märkt att det varit en långdragen process och du har inte rört ett finger för att förändra.

Jag saknar er ikväll, jag saknar er så mycket att jag bara gråter och gråter, lyssnar på nostalgisk musik på spotify och dricker litervis te.
Kom ihåg att allting är utbytbart och tillfälligt så slipper ni smärtsamma uppvaknanden.

Med vänlig hälsning

har du en dålig dag precis som jag


Så kanske du mår lite bättre av att titta på den här. Detta är alltså hela min sommar på tre minuter, åtminstone de bästa delarna. Jag är väl inget filmskapar-proffs men man måste ju börja någonstans.
kram

peddogogisk


En bild från ett sommarlov när jag var ledare på fotbollsskolan. Idag har jag haft min första lektion pedagogiskt ledarskap och det var jätteroligt. Ser ni hur pedagogisk jag är på bilden? Istället för att skrika på ungjävlarna som krossade vartenda ben i hela kroppen så utstrålar jag bara: "ligg på mig om det får er att må bättre kära vänner för här är alla kompisar och vi har det så kul tillsammans och ni är så duktiga fast ni ramlar på bollen"-feeling. Pedagogiskt va?
Eller kanske bara pedda med närmare eftertanke eftersom min kära kollega Daniel till höger sa: "hörrni ungar ligg med mig" innan vi skulle ta bilden.



Tänk er att det blev Höst

Precis som vilken tonåring som helst förtränger jag tanken på att det kommer en höst efter sommarlovet och jag blir lika chockad varje gång både mörker och löv faller. Nu är läget så iallafall och för-hösten har jag faktiskt inte så mycket emot. Man får kura in sig i ett täcke och dricka te med massor av stearinljus och det är fina färger överallt.
Sen helt plötsligt är det December och man ska kämpa sig till skolan i blöta skor i 25gradig kyla och då förbannar jag Sverige och förbannar mig själv som köper dyra tygskor istället för ett par varma. Sedan förbannar jag alla jag ser och säger inte hej till tanter jag möter bara för att allt känns så dystert.
Jag håller en liten tumme för att den här vintern kommer bli lite mer trivsam än de föregående och jag hoppas att ni gör detsamma.

hej och välkommen slå dig ner och känn dig nerslagen

Hej på er. Här är det precis som jag vill ha det för tillfället, vitt och tomt och ödsligt.
Här är som sagt mitt gamla jag, och om någon vänlig själ har en tråkig kväll så lovar jag att ni kommer skratta om ni går tillbaka i arkivet och rotar lite grann, för där finns det mycket smaskigt och tokigt och sådant man kan skratta åt.
Här finns det bevis för att jag använt "xD"-gubbar i riktiga meningar och jag har skrivit ett helt inlägg om kaninsperma. Det är nog inte ett ämne som berör mig så mycket just idag, men som sagt - det skrivna ordet finns kvar.
Och jag finns kvar. Här.

RSS 2.0