EHMMM

Jag sitter här och är alldeles 2cool4school och struntar i min uppgift om judar för tillfället, och letar istället igenom arkivet av texter som under dom här skolåren växt sig ganska stort.
Här kommer en, som jag inte ens kommer ihåg att jag har gjort? myskopysko.Saga var uppvuxen med ljuden. Stönandet, skrikandet, skrattandet. Dofterna av nya dyra herrparfymer varje kväll hade hon känt sedan barnsben. Välkommen till min vardag, viskade hon tyst för sig själv där hon satt och fingrade på sin gamla rosa dagbok.
En gång i tiden hade den varit hel och fin, men sen Basse skulle tjuvläsa och knäckte låset med en hammare var den inte lika söt. När han inte fick upp den så fort som önskat så kastade han den i ren frustration i toaletten. Spolknappen hade aldrig riktigt fungerat som den skulle, men mamma tvingade Basse att plocka upp den bajsiga boken och tvätta den och be om ursäkt, och Saga brydde sig inte om att den luktade lite småilla.

Hon klappade den ludna boken och tänkte på honom. Fina underbara Basse.
Hon började som vanligt fantisera om hans guldbruna lockar, ärliga blåa ögon och charmiga smilgropar.
Basse, världens bästa brorsa. Han hade fungerat som en pappa åt Saga, och samtidigt som en lekfull och retsam bror.
Han hade låtit Saga vara liten tills hon var åtta år. Då en dag när hon kom hem var han plötsligt inte där. Hans lukt var som bortblåst, och på golvet låg en lapp. Hon kastade den när hon städade, och eftersom hon ändå inte kunde läsa hade lappen inte någon betydelse överhuvudtaget. Hon ångrade det starkt nu, några hundra tusen tårar och ca 1460 dagar senare.

Plötsligt slogs dörren in och en halvfet naken man rusade mot henne. Hans ögon var vidöppna, och han kastade sig mot Saga.
"Det kan fan inte vara så lätt för dig, att ha en hora till mamma. Äckliga jävla horunge!"
Han tog tag i hennes axlar, och tryckte upp henne mot fönstret. Han spottade henne i ansiktet och fortsatte slänga äckliga ord på henne och komma med falska anklagelser. Samtidigt kom en halvnaken mamma inspringande i rummet. Hon skrek, bönade och bad.

Saga var förbannad. Medans tårar och spottloskor rann blandat nerför hennes kinder funderade hon på att skrika, ryta och slå. Men självklart hängde hon bara där i mannens fasta grepp som en livrädd kattunge, en bölande värdelös sådan.

"Snälla, snälla sluta, viskade Saga." medans hon knep igen ögonen och önskade för allt hon var värd att den här pinsamma äckliga situationen skulle få ett slut släppte mannen. Han örfilade mamma i ansiktet så hon föll baklänges, sen rafsade han åt sig sina kalsonger, drog på sig skjortan och smällde igen dörren bakom sig.
Saga höll sina knän tätt intill hakan. Hon torkade ansiktet med baksidan av handen och ställde sig upp för att titta hur det var fatt med lilla mamma. Hon låg där, endast iförd vidöppen badrock. Blek, förstörd och ärrad av tiden.

Saga hämtade ett glas vatten och strök mamma över håret tills hon fick ork att ställa sig upp. Hon drog igen badrocken, munnen var som ett streck. Utan ett ord gick hon in i badrummet och började spola varmvatten. Hon nynnade på en galen melodi som hon brukade sjunga för länge sen.

Hon hade faktiskt läst och googlat på det; Sexmissbruk. Kanske har förhållandet just tagit slut och du känner dig frustrerad. Då är det lätt att gå ut på krogen och ha sex som plåster på såren. Men ofta blir effekten precis tvärt om – och ångesten kommer dagen efter som ett brev på posten. Missbruk förstör både självförtroende och självkänsla.
Saga hörde hur den iskalla eggen på kniven lades ner på badkarskanten. Hon hörde nästan hur mamma bet ihop munnen för att inte skrika. Sekunder, minuter och timmar av tysthet.

När klockan slog fem nere i det lilla köket somnade Saga.
Mamma låg i badkaret, blodet var överallt. Hennes ögon var livlösa och över hela väggen stod det; Saga, varför gick du inte in? Det är ditt fel Saga, bara ditt fel!

Hon vaknade med ett ryck.
Tårarna rann nerför kinderna, och hon var blöt av svett. Hon skrek rakt ut och insåg att toadörren fortfarande var låst.
Hon sprang ner och plockade en femkrona ur grisen på köksbordet, placerade den vant i låset och vred om. Klick. Hon blundade när hon gick in i det klassiska badrummet med blått kakel.

Hon kisade försiktigt, och efter en stund vågade hon öppna ena ögat. Hon låg i badkaret precis som förväntat. Vattnet skiftade mot rött, och blodet rann ur dom öppna såren på handlederna.

Saga satte sig på knä vid toaletten, snabbnudlarna rann ur henne med en väldig fart. Hon ställde sig sakta upp, allting snurrade. Hon förde sakta ner sin hand i det blodfyllda badkaret och drog ur proppen. Hon skakade. Situationen var allt annat än komisk, hon var riktigt rädd precis som så många gånger förr - men hon kunde inte hjälpa att det kom ändå. Ett högt, kallt skratt som mest lät som ett rop på hjälp ekade mot dom kakeltäckta väggarna.


Kommentarer
Postat av: Marie

Jag blir stumm.

Jag vet inte om jag ska bli stolt över att du är makalös på att skriva eller rädd för det du skriver.Hur som helst så är du en fantastisk författare..Oavsett vad jag säger, never stop.

2010-02-01 @ 17:14:03
URL: http://annasmammamarie.blogg.se/
Postat av: ida

den där kommer jag ihåg och den är så jävla BRAAAAAA

2010-02-01 @ 17:29:39
URL: http://musikstopp.blogspot.com
Postat av: mosis

shit.

2010-02-01 @ 21:12:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0