knubbig och elak, smal och snäll.

Det var en gång ... Så lyder alltid början, och slutet lyder ; och så levde dom lyckliga i alla sina dagar. Välkommen till sagornas värld, här kan det omöjliga bli möjligt. Du kan göra vad som helst utan att det får några konsekvenser. Du kan ju helt enkelt bara luta dig tillbaka och chilla också, hoppa på några magiska svampar, sen gå och äta lite smurfbärssylt, gå på disco med nils karlsson pyssling och barbapappa, umgås med skönheten och odjuret, och sen kanske dricka lite te med teskedsgumman. När det är trevligt väder kan man ju också unna sig en liten flyg tur med en knubbsäl, eller varför inte med peter pan.

Sagor i all ära, men det finns en sak som jag stör mig så dampigtjävla superduper mycket på. Tänk, en femåring som sitter hemma och tittar på askungen. Askungen är snäll, smal och blond. Styvsystrarna är tjocka, brunhåriga och elaka. Vad skickar det för signaler till den som är liten? Jo, att alla som är snälla är smala. Alla som är tjocka är dumma. Femåringen försöker sluta äta lördagsgodis, vill bli smalare, snällare, se ut som askungen gör. Självklart så finns det inte en endaste femåring som lyckas sluta äta godis på lördagarna, men tanken finns där i bakhuvudet jämt. SNÄLL - smal. ELAK - tjock. Får jag ta och fråga, är det konstigt att det finns en sjukdom som heter anorexia, som drabbar tjejer i allt lägre åldrar?
Sen i askungen, så kommer ju prinsen och förstör ännu mera. Den som är smal och blond får kärlek, medans dom tjocka får se på.

det är insidan som räknas.
/
jb

Kommentarer
Postat av: emmaaaaa

fan va bra du skriver jenny ! :)

2008-04-12 @ 20:30:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0